Päivitetty 24.9.2017

----------------------------------

Muistathan, että
keskiviikkoisin
ilmestyy uusi

viikon ruokavinkki



Savustetut herkut

-----------------------------------

Käytä sivustollamme olevaa Googlen täsmähakua, löydät nopeasti ja helposti haluamasi ohjeen.
Ohjeita jo yli 1000.

-------------------------------

Uusimpia uutisia ja tapahtumia

---------------------------------

Maanjäristykset reaaliajassa Espanjassa

-------------------------------- Niño:

Tulevaisuuden Torremolinos

Espanjan kansalaisuuden hakeminen

Passihakemus verkossa - Sähköä passiasiointiin

---------------------------------

Suomen Espanjan suurlähetystö

Matkustustiedotteet Espanja ja Andorra

---------------------------------

Find more about Weather in Helsinki, FI

Find more about Weather in Málaga, SP

--------------------------------

Copyright

Sivuston ja kuvien osittainenkin kopiointi on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Kaikki oikeudet pidätetään - All Rights Reserved

© carloskokki.com

Lue tekijänoikeuslaista täältä

---------------------------------

Espanjan kansalaisuuden hakeminen

                                                         bandera_espanol_espanjan_lippu.gif                                                                 

Espanjan kansalaisuus, vuonna 2017

Kirjoitin teille aiemmin vuoden 2014 lakiin perustuvasta
kansalaisuuden vaihdosta, tuon jälkeen asiat ovat hiukan muuttuneet
ja nyt minä itse olen aloittanut tuon kansalaisuuden hakemisen uuden
lain mukaan.

Periaate on sama, mutta pieniä poikkeuksia on asiaan tullut.

Tärkeimmät kriteerit ovat

  • Olet asunut Espanjassa virallisesti vähintään 10 vuotta
  • Olet ollut naimisissa espanjalaisen kanssa vähintään vuoden

Riittää kun täytät noista kriteereistä toisen.

Suurin muutos asiassa on se, että nykyisin täytyy olla todistus siitä, että
hallitset kielen ja olet integroitunut maahan eli tiedät maan historiasta,
politiikasta, kulttuurista sekä maantiedosta jotain.

cervantes_el_palo_paaovi.jpg

Nuo asiat voit todistaa suorittamalla Instituto Cervantesissa kaksi koetta
eli DELE kielikokeen ja CCSE kokeen, joka käsittelee historiaa, kulttuuria,
politiikkaa ja maantietoa.

cervantes_eri_kielia.jpg

Kielikokeesta täytyy saada hyväksytty todistus vähintään A2 espanjankielen
tasosta.

Kyseinen koe suoritetaan valitsemassasi Instituto Cervantesin koulussa,
joita on ympäri maailmaa ja voit valita niistä paikan jossa voit suorittaa
kokeen.

cervantes_el_palo_malaga.jpg

Myös CCSE koe suoritetaan samaisessa Instituto Cervantesissa ja molemmat
kokeet ovat maksullisia.

DELE maksaa 124 euroa ja CCSE 85 euroa, hinnat 1-3/2017

Kielikoe käsittää kuullun ja luetun ymmärtämisen sekä pienimuotoisen
kirjoituskokeen sekä keskustelutuokion opettajan kanssa.

Koko koe kestää kokonaisuudessaa noin 3,5 tuntia.

Tulokset kokeesta saa noin 40 päivän kuluessa kokeen suorittamisesta.

CCSE kokeessa sinulla aikaa vastata 25 kysymykseen 45 minuuttia ja noista
kysymyksistä täytyy olla oikein vähintään 60% eli 15 kysymystä.

Tulokset tästä kokeesta saa noin 20 päivää kokeen jälkeen.

Tutustu DELE kielikokeeseen.

Tutustu CCSE kokeeseen.

Mallikysymyksiä CCSE kokeesta vuodelta 2016, joista saa suuntaa mitä
tuleman pitää.

PDF-lomakkeelta löytyy lyhyt kertaus Espanjasta sekä mallikysymyksiä
ja vastaukset niihin.

Kannattaa lukea huolella kysymykset tentissä, sillä niissä on pieniä kompa-
kysymyksiä.

el_palo_malaga_cervantes.jpg

Minä suoritin kielikokeen helmikuussa ja sain siitä hyväksytyn arvosanan,
myöhemmin kävin suorittamassa CCSE kokeen, joka myös meni hyväksytysti
läpi.

Molemmista kokeista tulee ilmoitus sähköpostiin ja sieltä tulostetuilla papereilla
voit alkaa sitten anomaan kansalaisuutta.

diplomi_suoritetusta_kielikokeesta_cervantes.jpg

Mutta ainakin kielikokeesta saa myös erillisen diplomin, mutta sen tuleminen
voi kestää muutaman kuukauden.

Noiden todistusten lisäksi tarvitset

Suomesta seuraavat paperit:

  • syntymätodistus maistraatista (apostille)
  • siviilisäätytodistus maistraatista (apostile) 
  • rikosrekisteriote poliisilta (apostille ) 
  • tulotodistus (eläke, palkka tms.)

Maistraatin todistukset maksavat 30 euroa/kpl + apostille 8 euroa/kpl
Rikosrekisteriote maksaa 12 euroa + apostille 8 euroa

Hinnat ovat toukuulta 2017

Rikosrekisteriotteen voi pyytää toimittamaan suoraan maistraattiin
apostillattavaksi, silloin vältyt turhalta kirjeiden lähettelyltä.

Espanjasta seuraavat paperit

  • asumistodistus (empadronamiento)
  • residenssiatodistus

sekä omasta arkistosta

  • passi ja kopiot kaikista sivuista, myös tyhjistä

kansalaisuuden_anomiseen_tarvittavat_paperit.jpg

Kaikista papereista täytyy olla kopiot sekä alkuperäiset mukana kun jätät
kansalaisuuden anomispaperit.

formulario_790.png

Noiden lisäksi täytyy maksaa vero, tulosta siihen lomake 790 (formulario 790)  
ja muista, että jokaisessa lomakkeessa on oma numero, joten kaikille hakijoille
on tulostettava oma paperi, kopio ei kelpaa.

Maksun voi suorittaa pankkiin, jossa tiedetään mille tilille se maksetaan ja
paljonko se on.

Vuonna 2017 veron määrä on 100 euroa, ajankohtaiset tiedot voi myös
tarkistaa Registro Civilin nettisivuilta.

solicidud_de_nacionalidad_espanola_por_residencia.jpg

Muista täyttää myös kansalaisuuden anomiskaavake, jonka voi tulostaa.

malagan_siviilirekisteri_registro_civil_sijaitsee_oikeustalon_yhteydessa.jpg

Varaa aika kansalaisuuden anomispapereiden jättämisiin Registro Civiliin,
ja mene paikalle noin 20 minuuttia ennen aikaasi, sillä voit päästä jopa
etuajassa sisään.

Virkailija kutsuu sinut numeron perusteella luokseen.

Minä menin hyvissä ajoin paikalle, mutta silti pääsin sisään vasta hiukan
reilu tunti myöhässä, mutta ainahan virastoissa joutuu jonottamaan,
Suomessakin.

dokumentti_siviilirekisterista.jpg

Virkailija katsoi paperit läpi ja teki omat merkinnät niihin, jonka jälkeen
hän tulosti minulle paperin, jossa oli tietoni sekä numero, jolla anomustani
voidaan tarvittaessa jäljittää.

Myöhemmin postissa tulee kirje, jossa on virallinen seurantanumero ja sen
avulla voi seurata anomuksen kulkua netin kautta.

Aikaa tähän kansalaisuuden vaihtokäsittelyyn arveltiin kuluvan 1 – 2 vuotta,
joten nyt vaan odottelemaan.

malagan_oikeustalo.jpg

Päivitän juttua aina välillä, kun saan jotain uutta tietoa.

Niño 6/2017